Roulette Burenspel

Wie naar de getallen op de Roulettetafel kijkt zal zien dat deze op het laken netjes in volgorde staan, van 0 tot en met 36. Hierdoor is het aan de speeltafel makkelijk om een getal te vinden en om daar vervolgens fiches bij te leggen. De getallen 0 tot en met 36 zijn op het Roulettewiel totaal anders verdeeld. Op het wiel staan de getallen helemaal door elkaar heen op een dusdanige manier dat geen enkel opeenvolgend getal naast elkaar staat. Om deze reden is het Roulette Burenspel bedacht, zoals je hieronder kunt zien staan de getallen op dit deel van de Roulettetafel in dezelfde volgorde als op het Roulettewiel. Op de burenprint is het mogelijk om snel in te zetten op een reeks getallen die op het Roulettewiel naast elkaar staan. Omdat met een handbeweging op tot wel 17 getallen in één keer kan worden ingezet kan tot het laatste moment worden gewacht met inzetten.

Roulette Burenspel

De gedachte achter het Roulette Burenspel

Roulette is een kansspel dat berust op het raden van het getal waarin de kogel valt in het Roulettewiel. Om de kans op het winnen van een prijs te vergroten zou je ervoor kunnen kiezen om op een aantal getallen tegelijk te gokken die op het Roulettewiel naast elkaar liggen. Op de Roulettetafel is niet te zien welke getallen op het Roulettewiel naast elkaar liggen. Om deze reden is het Roulette burenspel toegevoegd. Het is een renbaanvormige print waarin de getallen op precies dezelfde volgorde staan als op het Roulettewiel. Op de Burenprint kan in één keer worden ingezet op een getal en haar buren.

Klik hier voor een overzicht van de Burenspel inzetten

De mogelijke inzetten met het Burenspel

Het doen van een inzet kan door in de ‘renbaan’ fiches te leggen op een getal met 2 buren of 3 buren. Bijvoorbeeld het getal 22 met twee buren of het getal 6 met drie buren, je ziet dit voorbeeld in bovenstaand overzicht. Er zijn ook vier series waarmee direct op een reeks opeenvolgende getallen kan worden ingezet. Dit zijn de vakken in het midden van de burenprint, Kleine serie (serie 5/8), Orphelins, Grote serie (serie 0/2/3) en het Zero spel.

Het plaatsen van de inzet op de Burenprint

Wie een inzet wil plaatsen op de Burenprint doet dit met hulp van de Croupier. De speler maakt kenbaar op welk getal wordt ingezet, met hoeveel buren en geeft het juiste aantal fiches aan de Croupier. Een getal met bijvoorbeeld drie buren zijn zeven fiches. Ook het spelen op de burenprint series verloopt met tussenkomst van de Croupier. 6 fiches voor de Kleine serie (serie 5/8), 5 fiches voor Orphelins, 9 fiches voor de Grote serie (serie 0/2/3) en 4 fiches voor het Zero spel. Omdat met het Burenspel op een opeenvolgende reeks wordt gespeeld is de winkans iets groter dan bij het spelen op losse nummers. Probeer het Roulette Burenspel gewoon een keer uit, je weet nu hoe het werkt.