Skip to content

Roulette inzet

De Europees Roulette inzetten kunnen op verschillende manieren worden gedaan. Er kan worden gespeeld op één nummer, meerdere nummers of een van de combinatie inzetten. Spelen op een of meerdere nummers kan op het speelveld met de getallen 0 tot en met 36. Spelen op een van de combinatie-inzetten kan met behulp van de vakken die om de nummers heen staan. De inzetten op het speelveld met de getallen zijn de inside bets en in de vakken eromheen de outside bets. Voor een handig overzicht van inzetten klik je hier.

roulette-speelveld

Europees Roulette inzet op nummers

De Europees Roulette inzet op nummers kan op vijf verschillende manieren. De eerste is natuurlijk de inzet op één specifiek nummer. De winst is in dit geval 35X het aantal ingezette fiches. Deze inzet heet ook wel een Plein of Straight up.

Er kan ook op twee nummers tegelijk worden ingezet. In dit geval wordt de fiche op twee getallen tegelijk gelegd. Deze inzet heet een Cheval of Split en betaalt 17X de inzet.

De derde inzet is het inzetten op drie nummers tegelijk. Dit kan door de fiche op het uiteinde van een rij met drie nummers te leggen. Deze inzet heet een Transversale of Street en betaalt een winst uit van 11 keer de inzet.

De inzet op 4 nummers gebeurt door de fiche op het kruispunt van vier nummers te leggen. Deze inzet met de naam Carré of Corner is goed voor een winst van 8 X de inzet.

De laatste variant is een inzet op 6 nummers. In dit geval wordt de fiche in het midden van twee rijen gelegd. Deze inzet heet Transversale simple of Sixline en staat garant voor een winst van 5 X de inzet.

Inside Bets

De inzetten op nummers worden ook wel de inside bets genoemd omdat ze in het numerieke speelveld staan.

Roulette inzet

Europees Roulette inzet op combinaties

Er zijn acht mogelijke combinatie inzetten. Drie daarvan zijn de Dozen, Colonne en Colonne à cheval. Bij Dozen wordt er ingezet op een dozijn van 12 nummers. Hierbij kan worden gekozen voor het eerste Dozen, tweede Dozen of derde Dozen. Dit wordt op het speelveld ook wel aangegeven als 1st 2nd 3rd, dit staat voor first second en third Dozen. Het eerste Dozen is 25 tot en met 36, gevolgd door 13 tot en met 24 en 1 tot en met 12.

Ook van de Colonne of Column zijn er drie. Wanneer er op twee Colonne tegelijk wordt ingezet heet dit Colonne à cheval. Er wordt gespeeld op 12 nummers en de winst bedraagt 2 X de inzet. Indien Colonne à cheval wordt gespeeld is de winst een half keer de inzet.

De overige 5 combinatie inzetten hebben een winst van 1 X de inzet. Deze chance simple inzetten worden in de volgende paragraaf toegelicht.

Roulette inzet

Europees Roulette inzet Chance simple

Chance simple staat voor Europees Roulette inzetten met enkele winst. De mogelijkheden zijn Rood of zwart, Even of Oneven (Odd of Impair) en de eerste of laatste 18 cijfers (Manque en Passe). De eerste 18 cijfers zijn 1 tot en met 18 en de laatste zijn 19 tot en met 36. Rood of zwart betaalt 1 X de inzet als een rood of zwart getal valt. Ook even of oneven en de 18 cijfers betalen 1 X de inzet. Wil je lekker lang spelen met een iets lagere winkans dan zijn de Chance simple Europees Roulette inzetten een heel goede keus.

Roulette inzet